قيمت زعفران، دلايل گراني و هر آن چه بايد در موردش بدانيد.

زعفران به راحتي گران ترين ادويه دردنيا مي باشد. شايد بسياري از افراد به دنبال اين سوال باشند كه چرا زعفران اينقدر گران است؟ پس تا پايان اين مقاله با ما همراه باشيد تا به اين سوال پاسخ دهيم.

در دنياي 450 گرم زعفران برابر 5000 دلار ارزش گذاري مي شود. رتبه دوم بعد از زعفران در اختيار وانيل است كه 450 گرم از آن برابر با 600 دلار مي باشد. پس اختلاف فاحشي بين قيمت زعفران و وانيل وجود دارد كه نشان دهنده ارزش فراوان اين طلا سرخ مي باشد.

اما چه چيزي باعث شده است زعفران تا اين حد گران باشد؟

در شروع بايد بگوييم كه كشت و برداشت زعفران كار پيچيده اي است يك متخصص كشت زعفران در اين زمينه مي گويد:

براي برداشت زعفران به كار دستي زيادي نياز داريد. براي اينكه گل ها را بچينيد و زعفران را آن جدا كنيد شما بايد كلاله را جدا كنيد و خشك كنيد. زعفران در واقع كلاله خشك شده گل زعفران است كلاله بخش مادگي گل است.

تاثير نحوه كشت زعفران بر قيمت

زعفران از گل سرده زعفران به دست مي آيد و هر گل سه كلاله قرز دارد كه در اصل همان زعفران است. ميزان محصول به دست آمده خيلي كم است. براي برداشت زعفران به تعداد زيادي كارگر نياز است.

تاثير نحوه كشت زعفران بر قيمت آن

زعفران از گل سرده زعفران به دست مي آيد و هر گل سه كلاله قرمز داره كه در اصل زعفران است. ميزان محصول به دست آمده خيلي كم است. براي برداشت زعفران به تعداد زيادي كارگر نياز است. از هر جريب زمين 0.4 دهم هكتار حدود 1ونيم گرم زعفران بدست مي آيد كه بسيار كم است براي 453 گرم زعفران برداشت گل ها در ساعاتي خاصي از روز بايد صورت ميگيرد.

وقتي رطوبت هوا بالا مي رود مي تواند روي كيفيت زعفران تاثير بگذارد. همچنين نور خورشيد مي تواند ساختار شيمايي زعفران را بشكند.

بهترين زمان برداشت گل زعفران هر روز صبح زود مي باشد حدود 90 درصد زعفران دنيا در زمين هاي خشك ايران كشت مي وشد. اما برداشت اين حجم از سطح زير كشت زعفران نياز به كارگران زيادي دارد. كارگراني كه دستمزد آن ها بسيار پايين است كه در ايران اين كاگران به وفور وجود دارند.

پس اينگونه نتيجه مي گيريم كه براي بدست آوردن زعفران به مقدار زيادي زمين براي كشت نياز داريم. همچنين براي كشت و برداشت آن نيز نيروي كار زيادي نياز داريم كه باعث گران قيمت شدت زعفران مي شود.

ساختار شيميايي زعفران و تاثير آن بر گراني قيمت زعفران

زعفران داراي يك سري ساختار شيميايي است كه واقعا گران هستند. تركيباتي مثل پيكروكروسين، كروسين و سافرونال كه سه تركيب اصلي زعفران را تشكيل مي دهند و عامل اصلي طعم، رنگ و عطر خاص زعفران به شما مي روند: وقتي از كيفيت زعفران صحبت مي كنيم از لحاظ فني در مورد اين 3 تركيب اصلي زعفران صحبت مي كنيم. زعفران اساسا يك محصول ارزشمند است.

سياري از افراد سعي كردند جاگزيني براي زعفران مهيا كنند اما با شكست مواجه مي شوند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.